Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki z jajek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
bułka czerstwa 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki z jajek

4 jajka gotujemy na twardo. Studzimy i ucieramy na tarce na dużych oczkach. Bułkę namaczamy w mleku. Odciskamy i widelcem rozdzielamy na jak najmniejsze części. dodajemy do jajek. Wbijamy 1 surowe jajko i mieszamy. Doprawiamy kucharkiem i dodajemy 1 łyżkę bułki tartej.
Formujemy klopsiki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 29.03.2012 09:38
dziękuję :)
mimi 28.03.2012 22:53
super
Rogalik 10.07.2011 23:03
lubię takie
Jolanta40 11.05.2011 12:07
wielu tu wielbicieli klopsów jajecznych :))
Kate131 11.05.2011 07:30
bardzo lubie
Jolanta_P-S 01.05.2011 17:49
bardzo lubię
Jolanta40 27.02.2011 12:53
klopsiki są bardzo smaczne, polecam :)
irenka 25.02.2011 12:15
też takie robię,pycha,polecam
banditka 07.02.2011 20:45
swietne ;)
ada12302 05.02.2011 23:14
pycha
Katarzyna/kate1980 05.02.2011 15:00
ale pyszne Ci wyszły
agnieszka214 05.02.2011 14:18
mniam ja tez tak przyrządzam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak