Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seromak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier 15 dag
jajko 3 szt
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
cukier waniliowy 1 op
cukier 15 dag
jajko 3 szt
budyń śmietankowy 2 op
olejek waniliowy 1 łyżeczka
margaryna 15 dag
gotowa masa makowa 1 puszka
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Seromak

Z podanych składników na ciasto kruche zagniatamy miękkie ciasto.
Następnie ciasto wykładamy na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą
blachę.
Na ciasto wykładamy masę makową.
Przygotowujemy masę serową: margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy ser,
miksujemy. Gdy masa jest już jednolita, dodajemy jajka, budyń w proszku
oraz aromat. Całość dokładnie miksujemy na najniższych obrotach.
Masę serową wylewamy na masę makową.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około
godziny, aż ser się lekko zarumieni.
Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 07.08.2011 00:21
wygląda bosko:)
maciek7 07.07.2011 12:20
pycha
Misia13 03.03.2011 00:38
uwielbiam takie ciacho;-)))
Robert10 22.02.2011 09:25
oj musi być pyszniutkie
madi356 04.02.2011 20:46
więc zapraszam:)
Dorota59 04.02.2011 12:21
no wygląd mówi sam za siebie-takie ciacho chodzi za mną poproszę o kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak