Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie nadzienie w czekoladowej skorupce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1\\2 szt
mąka 25 dag
drożdże 1,5 dag
śmietana 2-3 łyżki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie nadzienie w czekoladowej skorupce

do środka:
dżem lub powidła

na wierzch:
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe



Z podanych składników wyrobić ciasto. Ma być gładkie i sprężyste. Odrywać po kawałku (orzech włoski) spłaszczyć, nałożyć dżem i uformować kulę. Układać na blasze. Piec do jasnego zrumienienia w temp. 180 stopni ok. 20 minut.
Obtoczyć w polewie czekoladowej i wiórkach kokosowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak