Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z lanym ciastem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 4 litry
szpinak mrożony Hortex 1 opakowanie
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
czosnek 1 główka
jajko 2 szt.
mąka 2 łyżki
Gałka muszkatołowa cała Prymat do smaku
indyk 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z lanym ciastem

Zagotować skrzydełka z kurczaka z 4 litrami wody, gotować przez 15 min. Dodać szpinak mrożony, gotować kolejna 5 minut. Zetrzeć odrobinę świeżej gałki muszkatołowej bezpośrednio do zupy. Następnie przepuścić główkę czosnku przez praskę, nadal gotując. W czasie gotowania przygotować lane ciasto z dwóch całych jaj i 2 łyżek mąki - połączyć gładko składniki, żeby nie powstały grudki. Lać niewielkim strumieniem cały czas mieszając zupę widelcem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 22.08.2011 19:05
mniam
patelka 21.07.2010 08:28
szpinak ma dużo witamin
rosik93 29.05.2010 21:58
lubię szpinak...Trzeba zagłosować...:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak