Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie chilli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
sos chili 3-4 łyżki
ocet 2 łyżki
olej do smażenia
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie chilli

Mięso wypłukać i pokroić w grubszą kostkę. Sos chilli wymieszać z octem i wrzucić do niego kawałki kurczaka. Ostawić przynajmniej na 2 godziny. Później olej rozgrzać na patelni. Kawałki kurczaka obtaczać w mące i piec na tłuszczu.
Takie mięsko idealnie pasuje do ryżu, frytek, a nawet jako samodzielna przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.11.2011 20:24
Lubię kurczaka na ostro.
IZABELA29 06.09.2011 08:49
pyszne takie trochę pikantne
FAFIK 21.02.2011 08:32
To musi być dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak