Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste dramstiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dramstiki z kurczaka 15 sztuk
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
seler 1/2 szt
cebula 1 sztuka
czosnek 5 ząbków
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste dramstiki

Dramstiki dokładnie wypłukać, obsypać przyprawami i odstawić najlepiej do lodówki na jakieś 2 godzinki ( żeby mięso przeszło smakiem przypraw). Później wyłożyć je na blaszkę lub naczynie żaroodporne, polać delikatnie olejem, dołożyć liście laurowe, ziele angielskie, obrany i pokrojony w plastry seler, cebulę i czosnek.
Piec w piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 19.06.2012 21:33
też pierwsze słyszę o takiej nazwie
manaika 17.02.2012 13:28
ciekawe
jeta72 03.12.2011 20:32
ciekawy przepis
Kopiko1983 19.10.2011 20:00
Izabelo, u nas dramstiki, to jest mniejsza część udka, tzw. podudko!
IZABELA29 19.10.2011 10:57
dramstiki a cóż to takiego
Gonia555 09.08.2011 20:59
coś nowego
Halusia 20.04.2011 22:32
ciekawy przepis
Zoso 07.02.2011 21:31
fajna nazwa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak