Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos selerowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 30 dag
masło 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietanka słodka 4 łyżki
sól do smaku
seler naciowy 3 (siekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos selerowy

Seler obrać, drobno pokroić i ugotować w małej ilości osolonej wody. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do selera, zagotować. Odstawić i zmiksować. Dodać masło, posiekane listki selera, wymieszać. Przyprawić do smaku. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.07.2013 18:01
Takiego nie jadłam.
Natalia/tubisiek 21.10.2012 12:06
fajny
Ada-Gaba 05.06.2012 08:09
świetny
Maniek2 28.02.2012 07:39
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak