Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z zieloną papryką na ryżu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
ryż 2 woreczki
mięso mielone 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
sól
pieprz
olej
papryka zielona 1 szt
bulion warzywny 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z zieloną papryką na ryżu

Ryż ugotować na sypko. Mięso wyrobić z bułką tartą, jajkiem i przyprawami na spoistą masę. Z masy mięsnej uformować kulki i podsmażyć je na rozgrzanym oleju . Zalać bulionem warzywnym, dodać pokrojona paprykę zieloną, wymieszać, chwilkę poddusić. Jeśli jest za rzadki sos to można dodać łyżkę mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 28.07.2011 08:47
pycha
ilka_86 25.03.2011 20:02
ładnie wygląda to danie:)
ewasylwia 04.02.2011 11:17
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak