Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z pieczarek z pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litry
pieczarki 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki 1 łyżka
udka z kurczaka 2 szt.
olej do smażenia 3 łyżki
śmietana 30% 2 łyżki
bagietka 1 szt.
oliwa 1 łyżka
cebula 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z pieczarek z pietruszką

Ugotować bulion z dwóch udek z kurczaka na świeżych warzywach, doprawić Kucharkiem. Obrać mięso z udek, odłożyć. Umyć, obrać, pokroić na plastry pieczarki, 3 cebule posiekać w kostkę. Podsmażyć cebulę na 3 łyżkach oleju na złoty kolor, dodać pieczarki, dusić razem przez ok. 10 min. Przestudzić, następnie rozetrzeć cebulę, pieczarki i mięso z udek na krem w malakserze. Połączyć z bulionem, doprawić solą i pieprzem do smaku oraz 2 łyżkami śmietany kremówki.
Bagietkę pokroić na centymetrowe plastry, posmarować po obu stronach oliwą, wstawić na 5 min do piekarnika.
Krem podawać ze szczyptą świeżej pietruszki i grzankami.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 14.09.2010 20:09
super
rosik93 19.08.2010 17:21
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak