Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z czereśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczki z kurczaka 1 kg
czereśnie 0,5 kg
masło 0,5 kostki
cukier puder 1 łyżka
bulion drobiowy 1 szkl
sól, pieprz do smaku
rozmaryn kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z czereśniami

Na rozgrzanej patelni rozpuścić pół porcji masła, obsmażyć polędwiczki na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem. Przed końcem smażenia oprószyć kurczaka cukrem pudrem i dodac wydrylowane czereśnie. Resztę masła roztopić na patelni, zalac bulionem i doprowadzić do wrzenia, dodac kurczaka i czereśnie. Wyłożyć porcje kurczaka na talerze i polać sosem. Mozna udekorować czereśniami i gałązkami rozmarynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak