Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy z kaszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
sól do smaku
masło 2 łyżeczki
jajko 1 szt
przyprawa kucharek do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
kaszka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy z kaszki

Wodę solimy gotujemy i do gotującej wsypujemy kaszkę cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje dodajemy masło i gotujemy jeszcze cały czas mieszając, aż zmięknie. Następnie wylewamy na duży płaski półmisek. Równomiernie rozprowadzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Z zimnej kaszki kroimy \"paluchy\". Każdy paluch maczamy najpierw w jajku roztrzepanym z dodatkiem przyprawy kucharek. Następnie optaczamy w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym wczesniej oleju. Najsmaczniejsze są ciepłe, nożna podać z keczupem lub jakimiś dipami. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 08.07.2011 20:28
jak dla mnie to coś nowego-rewelacja
jolaxa1 20.06.2011 22:50
super
Kuchareczekjeden 10.03.2011 06:59
nigdy czegoś podobnego nie robilismy
Dorota59 26.02.2011 10:01
ciekawe
jolaxa1 13.02.2011 22:34
pysznie wyglada:)
Neetka90 11.02.2011 15:20
Super pomysł
ziutula
ziutula 07.02.2011 00:31
takich nie jadłam..chyba w tygodniu spróbuję...
ben-ka 04.02.2011 08:57
Robię podobne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak