Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w sosie waniliowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 5 szt
mleko 1 szkl
budyń waniliowy 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
żółtko jajek 3 szt
cukier 3 łyzki
cynamon 1/2 laski

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w sosie waniliowym

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki. W rondlu zagotować 1,5 szklanki wody z dodatkiem 2 łyżek cukru i laską cynamonu. Włożyć pokrojone jabłka , zagotować i pozostawić na kilka minut w syropie. Następnie delikatnie wyjąć i włożyć do salaterek, ostudzić. Budyń wymieszać z 3 łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozmieszany budyń i ugotować, odstawić. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym, połączyć z sosem, wymieszać. Przygotowanym sosem zalać jabłka, wystudzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 30.01.2014 20:27
Fajny pomysł na deser.
Monika193
Monika193 28.08.2011 20:45
pyszne
pigila
pigila 23.06.2011 15:51
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak