Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fetą, jajkiem, pomidorem i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

feta 280 g
papryka czerwona 1 szt.
papryka żółta 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 5 szt.
pomidory 3 szt.
jogurt naturalny 200 g
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fetą, jajkiem, pomidorem i papryką

1. Fetę pokroić w kostkę. Jajka obrać i pokroić na ćwiartki. Papryki wydrążyć z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Pomidory również w ćwiartki.
2. Całość zalać sosem przygotowanym z gęstego naturalnego jogurtu wymieszanego z ziołowym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 20.09.2011 13:05
mnie też sie ta propozycja podoba
Edyta31 16.08.2011 22:26
ciekawe połączenie, koniecznie muszę spróbować :)
pawel6 04.02.2011 08:00
połączenia jajek z fetą nie próbowałem - super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak