Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 25 dkg
cukier 20 dkg
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 5 sztuk
mąka 30 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 2 łyżki
kakao 2 łyżki
masa
cukier 6 łyżek
masło 25 dkg
Polewa:
jabłka

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju

Margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka utrzeć. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, nastepnie ubitą pianę, wymieszać. Połowę ciasta wylać na blachę, a do drugiej dodać mleko z kakao i wylewać na ciasto. Na białe cześć i poukładać ćwiartki jabłek, upiec. Przygotować masę: utrzeć cukier z masłem. Położyć na zimny placek, polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.11.2011 10:05
też piekę
Iwona51
Iwona51 09.07.2011 12:25
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak