Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Kebab

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pita 6 szt.
pierś z kurczaka 2 szt.
przyprawa do gyrosa 3 łyżki
kapusta pekińska 1/4 szt.
kapusta czerwona 1/4 szt.
pomidor 3 szt.
ogórki 2 szt.
cebula 1 szt.
kukurydza w puszce 1/3 szt.
sos czosnkowy 6 łyżki
ketchup 6 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Kebab

Nadzienie mięsne: Mięso kroimy na małe kawałki, solimy, pieprzymy, posypujemy przyprawą i podsmażamy na złoto na oleju.
Nadzienie warzywne: Wszystkie składniki kroimy i wsypujemy do osobnych miseczek. Kapusty szatkujemy. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na plastry lub pół plastry. Ogórki obieramy, kroimy w plasterki. Kukurydzę odsączamy. Cebulkę obieramy, drobniutko kroimy, przelewamy wrzątkiem.
Składanie kebaba: Z chlebków odcinamy brzeg, robimy kieszonkę, smarujemy w środku obficie sosem czosnkowym, nakładamy mięso, warzywka, a wierzch polewamy ulubionymi sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 04.02.2011 08:01
oj zjadłoby się:)
Dorota76 03.02.2011 20:50
uwielbiam ale rzadko robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak