Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ziemniaczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka pszenna 20 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ziemniaczane

Ziemniaki ugotować, przegnieść przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać jajko i mąki, szybko zagnieść ciasto. Na posypanej mąką stolnicy, ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm. Kroić w paski a następnie w skośne kluseczki. Kopytka wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować kilka minut pod przykryciem. Podawać do sosu lub okraszone stopionym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.09.2013 11:56
Lubię kopytka.
Iwusia 20.04.2012 21:54
smaczny obiad
Iwona51
Iwona51 29.12.2011 11:49
super
mirosława4 03.02.2011 20:27
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak