Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i suszonych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
grzyby suszone 5 dag
cebula 1 szt
seler 1 szt
masło 5 dag
jajko 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i suszonych grzybów

Grzyby zamoczyć na kilka godzin, następnie ugotować. Seler obrać , zetrzeć na tarce o dużych otworach. Zagotować 2,5 szklanki wody, dodać utarty seler, ryż i odrobinę soli, ugotować na sypko. Posiekaną cebulę zrumienić na masle. Do przestudzonego ryżu dodać roztrzepane jajko, cebule, posiekane grzyby, zieleninę, wymieszać. Przyprawić do smaku. Masę wyłożyć do przygotowanego naczynia zaroodpornego i zapiec w temp 240 stopni. Podawać z sosem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 26.01.2014 23:14
musi być smaczna ta zapiekanka
IlonaAlbertos 02.08.2012 23:17
Fajny pomysł na zapiekankę.
mirosława4 30.11.2011 22:10
ciekawie brzmi zapewne smaczna jest ta zapiekanka
Motorek 28.11.2011 11:22
fajny obiadek
Natalia/tubisiek 18.04.2011 15:50
musi być smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak