Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziki w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebule 3 szt
pieprz
olej
Liść laurowy suszony Prymat 3 liście
matijasy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziki w oleju

Śledzie moczymy w wodzie ok 2 godziny. Potem śledziki kroimy na paseczki, cebulkę kroimy w piórka. Układamy w misce warstwami: śledzie, cebulka , najlepiej aby były dwie trzy warstwy. Między warstwy dodać pieprz i pokruszony liść laurowy, zalewamy wszystko olejem. Najlepiej aby śledziki przynajmniej 12 godzin poleżały w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 16.07.2012 19:56
super z chlebkiem
Fiffi 22.03.2012 23:48
smaczne
piotereq 20.08.2011 12:49
ulubione
Mysiunia 07.02.2011 13:37
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/101474/sledzie-z-czosnkiem.html prosze mi powiedziec czym się rożnią śledzie na zdjeciu przy przepisie z linku i tym tutaj??? chyba tylko lekko przyciętym zdjęciem dla niepoznaki!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak