Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka marynowane na końcu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sos sojowy 2-3 łyżki
sos słodki chili 2-3 łyżki
miód 1 łyżka
sok z cytryny 50 ml
olej sezamowy 4-5 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka marynowane na końcu

Piersi rozklepujemy, nacieramy solą i pieprzem i olejem. Smażymy na patelni teflonowej na złoto. W międzyczasie pozostałe składniki mieszamy w kubku. Mięso wykładamy do płaskiego naczynia i zalewamy marynatą, w niej podajemy mięso na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 21.03.2012 18:36
mniami
agnieszka214 18.03.2012 16:41
fajne mnia
MAŁGORZATA79 10.02.2011 15:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak