Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek ząbki 1 szt.
ziemniaki 4 szt.
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
bagietka 1/2 szt.
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa

Obrać ziemniaki, pokroić w kawałki. Obrać czosnek. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kawałki ziemniaków i ząbki czosnku, wrzucić do rondla, zalać 1 l gorącej wody, dodać listek laurowy, sól, biały pieprz. Gotować do miękkości, ok. 30 minut. Wyjąć listek, zupę zmiksować, dodać utarty ser.
Bagietkę pokroić na kromeczki, natrzeć czosnkiem, podsmażyć na patelni z obu stron.
Gorącą zupę rozlać do miseczek, wrzucić do każdej grzankę.
Można też podać zupę w bulionówkach, a grzanki osobno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.12.2012 21:39
pycga;)
Anna169Hosz 24.05.2012 10:49
Interesujący przepis.
marcia71 06.07.2011 00:51
dobra zupka
FAFIK 12.06.2011 12:28
Pyszna zupa!
Katarzyna/kate1980 03.02.2011 20:01
uwielbiam takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak