Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
mleko 1/3 szkl
masło 3 łyżki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
szczypiorek siekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 15 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane pieczarki

Pieczarki umyć, odciąć trzony.Tartą bułkę wymieszać z mlekiem. Cebulę drobno posiekać i poddusić na maśle razem z posiekanymi trzonami pieczarek, Cebulę połączyć z bułką, wbić jajko, dodać roztarty z solą czosnek, szczypiorek, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika na 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.11.2012 09:34
bardzo fajne
olkaaa 22.11.2012 09:34
bardzo fajne
IlonaAlbertos 28.10.2012 21:55
Muszą być pyszne, uwielbiam pieczarki podane w ten sposób.
Iwona51
Iwona51 31.01.2012 10:02
extra
Motorek 26.12.2011 22:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak