Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłko w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 szt.
ciasto naleśnikowe 5 łyżek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłko w cieście

Jabłko umyć, obrać i pokroić w plastry - niezbyt grube, takie cienkie bardziej.
Ciasto naleśnikowe robimy jak tradycyjne, tyle że zmniejszamy ilość mleka i wsypujemy odrobinę proszku do pieczenia - ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
Następnie rozgrzać olej na patelni. Łyżką kłaść na patelnię trochę gęstego ciasta, położyć na to plasterek jabłuszka i zalać łyżką ciasta.
Można też innym sposobem smażyć plasterki, a mianowicie- każdy plaster osobno zanurzać w przygotowanym gęstym cieście, lekko odsączyć i kłaść na rozgrzanej patelni. Jednak osobiście częściej stosuję ten drugi sposób, bo jest wygodniejszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 05.09.2011 09:41
super
Justyna Jussstiii 05.09.2011 09:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak