Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kania kapelusze 2 szt.
ciasto naleśnikowe 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kania w cieście naleśnikowym

Kapelusze dokładnie oczyścić pod bieżącą wodą. Posolić z obu stron. Zanurzać w przygotowanym cieście naleśnikowym (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Następnie kłaść na rozgrzany olej na patelnię i smażyć na niewielkim ogniu z obu stron na piękny złoty kolor.
Podawać od razu jako drugie danie obiadowe czy kolacyjne wraz z ulubionymi surówkami i ziemniakami. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak