Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 15 dag
białko 6 szt
cukier 20 dag
mak 2 łyżki
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie wsypać zmielone orzechy, mak, aromat i mąkę wymieszaną z prosziem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać małe ciasteczka. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu ozdobić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 16.03.2013 03:55
smaczne :-)
olkaaa 22.11.2012 09:40
super przepis
IlonaAlbertos 12.07.2012 22:22
Apetyczne :)
Iwona51
Iwona51 05.09.2011 10:36
smaczne
jeta72 02.08.2011 12:19
pysznie wyglądają
Wafelek2601 16.05.2011 18:19
Ale smacznie wyglądają
Robert10 20.03.2011 13:31
ale pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak