Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ptysie do zupy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 100 g
masło 100 g
jajko 2
żółtko jajek 1
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ptysie do zupy

Maslo rozpuszczamy w pol szklanki wody i dodajemy powoli przeciana make i ucieramy. Dodajemy pozostale skladniki i ucieramy dalej. Do wrzatku wrzucamy uformowane kuleczki z naszego ciasta. Takie ugotowane dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 09.02.2011 19:53
EKSTRA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak