Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety de volaille

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
masło 10 dag
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
jajko 2 szt
musztarda 1 lyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety de volaille

Filety z kurczaka umyć, rozbić tluczkiem na cienkie płaty. Następnie oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdy płat mięsa położyć podłużny kawałek zimnego masła. Zwinąć ciasno w rulon, w krztałcie stożka. Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Podawać z frytkami oraz surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.09.2013 19:51
Super pomysł.
olkaaa 22.11.2012 09:36
już dawno nie robiłam
Motorek 07.05.2012 16:23
pycha
Wacław 09.10.2011 09:57
pyszny obiadek !
Monika193
Monika193 18.09.2011 10:08
pyszne na obiadek
Monika193
Monika193 18.09.2011 10:08
pyszne na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak