Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk tatarski Pawła

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 20 dag
żółtko jajek 3 szt
cebula czerwona 1 szt
oliwa 1 łyżka
ogórek kiszony 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/4 łyżeczki
sól do smaku
pieczarki marynowane 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk tatarski Pawła

Tatar w wykonaniu mojego synka- polędwicę dwukrotnie zmielić. Cebulę, ogórki, pieczarki bardzo drobno posiekać. Mięso wymieszać z jednym żółtkiem( najlepiej od kur Maransów...podobno są wolne od salmonelli), oliwą z oliwek i Maggi. Dołożyć posiekane warzywa i grzybki, doprawić solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Podawać udekorowane kolejnym żółtkiem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 25.10.2011 12:30
zjadłabym tak świerzo podane super
ziutula
ziutula 26.07.2011 20:00
tatara nawet latem zajadam...
Mati13 20.06.2011 14:29
ciekawe
Henryka2 05.02.2011 21:09
Jest dobre! Tatar jest wspaniały! A ten dzięki przyprawom, szczególnie!
pacpaw 05.02.2011 12:48
mocno jajeczne. kolejny pomysł do wypróbowania :o)
accee 03.02.2011 21:57
UUUU... musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak