Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały krem z malinami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżek
śmietana jogurtowa 75 dag
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 2 szt
maliny świeże 30 dag
śmietana kremówka 30 dag
sok z cytryny
likier miętowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biały krem z malinami

Żelatynę najpierw moczymy w zimnej wodzie .Następnie śmietanę jogurtową łączymy z sokiem z cytryny, wszystkimi cukrami , tylko jeden sobie jeszcze zostawmy , potem żelatynę rozpuszczamy na gazie i dodajemy ja do tego jogurtu , i odstawiamy . Maliny oczyścić , umyć parę możemy pozostawić do dekoracji a resztę dodajemy do jogurtu i przekładamy do formy keksowej i do lodówki na parę godzin . Kremówkę ubijamy z likierem tym cukrem co zostawiliśmy . Krem z malinami wyjmij z formy i podajemy z miętową bitą śmietaną i tymi pozostałymi malinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SYLKA 21.07.2012 14:05
pycha
ElizaT 25.02.2011 10:19
UWIELBIAM JEŚĆ MALINY POD KAŻDĄ POSTACIĄ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak