Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle drożdzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250g
drożdże 10g
mleko 1/3szklanka
masło 50g
cukier 40g
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: knedle drożdzowe

Mąkę połączyć z drożdżami, cukrem i mlekiem. Wymieszać łyżką, przykryć i odstawić na kilka minut. Następnie dodać jajko, masło, sól i wyrobić ciasto. Uformować knedle i odstawić je do wyrośnięcia. Na garnku z wrzątkiem ułożyć sito, włożyć knedle i gotować pod przykryciem około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 20.03.2012 09:17
pyszne..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak