Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Garnek jarzynowo-grzybowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
papryka 3 szt
cebula 2 szt
marchewka 1 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
pieczarki 30 dag
żółty ser 10 dag
olej 2 łyżki
wywar warzywno-mięsny 1 szkl
sól, pieprz
zioła

Przepis i sposób przygotowania na: Garnek jarzynowo-grzybowy

Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić. Kalafior umyć, podzielić na różyczki. Marchewkę i cebule pokroić w plasterki. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić. W rondlu na rozgrzanym oleju podsmażyć marchewkę i cebulę, wrzucić paprykę i kalafior oraz pieczarki, dodać sól, pieprz i posiekane zioła kto jakie lubi, wlać bulion, przykryć i dusić ok. 20 min. Na koniec zetrzec ser i wsypać do potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.12.2012 19:33
smaczny obiad
Edyta31 25.09.2011 22:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak