Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIĘTROWA GALARETKA Z SERKIEM I OWOCAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
galaretka agrestowa 1 sztuka
serek mascarpone 1 sztuka
bita śmietana do smaku
czeolada trata do smku
ananas z puszki 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: PIĘTROWA GALARETKA Z SERKIEM I OWOCAMI

Przygotowujemy dwa kolory galaretek . Z każdej z nich odlewamy połowę do osobnego naczynia. Do odlanych ostudzonych połówek dodajemy serek mascarpone, aby kolor wyszedł mleczny .
Owoce z puszek kroimy na plasterki i kostki.
Do pucharków bądź wysokich szklanek wlewamy na dno zieloną - z bieloną galaretkę, odstawiany do zamrażalnika na ok 10 minut.
Następnie wlewamy zieloną klarowną galaretkę dodajemy do niej pokrojonego w kostkę ananasa - znów odstawiamy do zamrażalnika.
Kolejno wlewamy pomarańczową , z serkiem galaretkę i odstawiamy na 10 minut.
Na ostatnią warstwę wlewamy pomarańczową klarowną galaretkę i dodajemy do niej pokrojone w plasterki brzoskwinie- dostawimy.
Galaretki można odstawiać do lodówki aby z stężały , ale czas oczekiwania się wydłuży, zaś w zamrażalniku trzeba uważać aby galaretka nie zamarzła.
ozdabiamy bitą śmietana i posypujemy startą czekoladą.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 22.11.2012 11:36
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak