Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
masło roślinne w kubeczku 4 łyżki
cebula 1
śmietana 30% 0.5 litra
mąka 3 łyżki
koperek 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z koperkiem

pieczarki powinny być drobne. Myjemy je i przekrawamy na połowki i dusimy na masle pod przykryciem, dodajemy rownież cebulke pokrojoną w kostke, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy pieczarki i cebula są miekkie to wlewamy śmietane rozrobioną z mąka, można tez dodac odrobine wody i gotujemy przez ok 10 minut na bardzo małym ogniu. Miedzy czasie dodajemy posiekany koperek. jak kto lub bardziej gesty sos można dac wiecej mąki. sosem polewamy ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 16.05.2012 15:30
smaczne
iknkirke 24.11.2011 15:50
dobre
Magdalena/26Mooi 05.02.2011 10:27
bardzo ładne grzybki;)
Ewa111 04.02.2011 11:28
bardzo pyszny sos pieczarkowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak