Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe ze szczypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 kotlety
czosnek ząbki 4
Szczypiorek cienki
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
majonez 2 łyżeczki
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe ze szczypiorkiem

schab bardzo cienko rozbijamy i nacieramy pieprzem i kucharkiem, na połowie kładziemy po kawałku sera. Pęczek szczypiorku drobno siekamy i równomiernie rozkładamy na kazdym z kawałków mięsa, na kazdy kotlet kładziemy ok pół łyżeczki majonezu, składamy na pół i spinamy wykałaczkami. Obrany czosnek przeciskamy i mieszamy ze szczypta soli i przyprawy do wieprzowiny - mieszamy i nakładamy po 1 stronie roladki. Lekko opruszamy mąka i dociskamy, panierujemy w jajku i bułce, smażymy na głębokim tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 14.03.2012 10:58
rewelacja
ewelina/bunia 06.02.2012 22:15
pycha
Magdalena/26Mooi 28.06.2011 16:35
bardzo dobre
Kasia77
Kasia77 22.02.2011 10:27
fajne
Jolanta_P-S 05.02.2011 20:45
ciekawy wkład do schabu:)
Gosia40 04.02.2011 08:07
super!
Agnieszka_B 03.02.2011 12:36
Ale ser się topi! Uwielbiam takie roladki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak