Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 60 dag
zakwas na żurek 1/2 l
czosnek ząbki 1 szt.
cebula 1 szt.
grzyby suszone 3 szt.
majeranek 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Kiełbasę zalać wodą, pogotować chwilę. Wrzucić grzybki, obraną cebulkę i ząbki czosnku w całości. Dodać listki laurowe, majeranek. Gotować ok. 20 min. po czym wlać żur i gotować jeszcze ok. 10 min. Doprawić do smaku. Wyjąć cebulkę i ząbki czosnku (żurek przeszedł już ich aromatem).
Jajka pokroić w cząstki, a kiełbasę w plasterki lub kostkę. Zalać żurkiem. Podawać gorące z dodatkiem pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 28.09.2011 22:35
robię podobnie więc wiem ze smakuje wspaniale :)
Adam12 17.09.2011 14:26
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak