Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
serek waniliowy 30 dag
mąka pszenna 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jabłka 9 szt.
rodzynki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone w cieście

Z margaryny, serka,mąki, cukru waniliowego i proszku zagnieść ciasto. Podzielić je na pół. Pierwszą część rozwałkować i wyłożyć nim formę (wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą)
Jabłka obrać, przekroić na połówki, wydrążyć gniazda nasienne.
Na ciasto w blaszce układać jabłka wydrążeniem do dołu (rodzynki mają być w wydrążeniu). Jabłka posypać cynamonem.
Na to rozwałkować drugą część ciasta. Piec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 175st. C.
Po upieczeniu jeszcze ciepłe polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 11.04.2011 11:18
ciekawe
ewelinapac 11.02.2011 12:38
są przepyszne
Gosia40 04.02.2011 08:07
pyszności:)
Haneczka1 03.02.2011 14:26
mmm mm wyląda smakowicie :)
Agnieszka_B 03.02.2011 12:36
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak