Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczny jabłecznik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
mleko 200 ml
śmietan fix 2 szt.
jabłka 1 kg
woda 1/3 szklanki
galaretka brzoskwiniowa 1 szt.
bita śmietana 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczny jabłecznik

Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć do garnuszka, podlać gorącą wodą i prażyć, aż jabłka zmiękną. Wsypać galaretkę w proszku, wymieszać. Zdjąć z ognia.
Na biszkopt wyłożyć ostudzoną masę jabłkową.
Śnieżkę ubić na 200ml zimnego mleka. (Bitą śmietanę zrobić wg przepisu w linku podanym powyżej).
Na masę jabłkową wyłożyć masę śmietankową.
Po wierzchu posypać wiórkami czekoladowymi - u mnie białymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 31.10.2013 20:26
pycha, poproszę o kawałek ;)
Stenka 05.08.2012 21:57
pycha, chociaż ja wolę smietanę zrobioną z kremówki
Ela15 06.07.2011 08:30
rewelacja
teresa18 21.06.2011 21:57
rewelacyjne ciasto
oliwkowa
oliwkowa 15.03.2011 18:40
apetycznie wygląda
Gosia40 03.02.2011 13:32
uwielbiam ciasta z jabłkami:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak