Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
delicje 24 szt.
mleko 3 szklanki
masło 250 g 1 szt.
cukier 1/2 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
jaja 3 szt.
cukier wanilowy 32 g
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką

Galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu.
Część mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z masłem, wsypać cukry. Wlać zmiksowaną masę, wymieszać aż zgęstnieje.
Na biszkopt wyłożyć ciepłą masę budyniową. Ułożyć ściśle obok siebie Delicje. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 03.06.2012 18:25
pychota
Fiffi 12.05.2012 21:56
smacznie wygląda, no i jeszcze ten budyn
FAFIK 25.05.2011 07:12
Uwielbiam takie lekkie ciasta!!!
Zoso 16.03.2011 21:38
wygląda bosko
Gosia40 03.02.2011 13:33
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak