Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszeczki z ciasta francuskiego z mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 g
mięso mielone z indyka 200 g
wątróbki z kurczaka 1 szt
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszeczki z ciasta francuskiego z mięsem

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty ok 10 na 10 cm. Mięso mielone obsmażyć na oleju z dodatkiem cebulki. Wątróbkę dobrze wysmażyć. Zmielić razem mięso z cebula i wątróbka. Doprawić solą i pieprzem. Na każdy kwadrat kłaść łyżeczkę mięsa i zginać ciasto w połowie i mocno dociskać na brzegach. Piec w temperaturze ok 200 stopni około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.05.2012 21:05
już mam pomysł na paszteciki
ZEWA 05.06.2011 10:51
fajny pomysł
owca441 05.05.2011 21:14
mniam
izapozdro 04.05.2011 11:25
ciekawe :)
Neetka90 11.02.2011 15:21
Apetycznie to wygląda, muszę spróbować.
teresa18 07.02.2011 19:41
interesujace, skorzystam
accee 03.02.2011 21:57
Smaczne
ANITA15 03.02.2011 11:43
pyszne z barszczykiem
ziutula
ziutula 03.02.2011 11:37
wątróbka OK..a w paszteciku pycha no i barszcz...
ewasylwia 03.02.2011 11:04
fajny pomysł tylko dla mnie bez wątróbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak