Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marsylski puchatek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier 12 dag
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
mąka pszenna 6 dag
mąka ziemniaczana 6 dag
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
kremówka 1/2 l
cukier puder 3 łyżki
mandarynki w puszce w zalewie 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marsylski puchatek

Białka ubić.dodać cukier i cukier waniliowy i nadal ubijać.Połączyć z żółtkami.Dodać mąkę i proszek. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Rozmieszać galaretkę w 1/4l wrzątku.Ostudzić.Rozpuścić żelatynę.Śmietankę ubić z cukremi cukrem wanilinowym.Dodawać powoli galaretkę i żelatynę.Biszkopt przekroić na 2 części.Nasączyć sokiem z Mandarynek.Posmarować kremem i ułozyć na nim mandarynki.Następnie przyłożyć 2 część biszkoptu. Ozdobić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak