Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa-krem z grzankami z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 szt.
woda 1,5 l
kostka rosołowa 2 szt.
serek topiony 150 g
mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa-krem z grzankami z serem

Cebulę obrać i pokroić na cienkie plastry lub kostkę, zrumienić na maśle na jasnozłoty kolor. Oprószyć mąką i zmniejszyć ogień. Smażyć powoli cebulę aż do zrumienienia mąki. Następnie zalać cebulę rosołem. Serki rozrobić w kubku z niewielką ilością gorącej zupy, po czym wlać do całości. Doprawić do smaku i mieszając zagotować. Gdy zupa już będzie ugotowana, przetrzeć przez sitko lub zmiksować. Ponownie zagrzać.
Podawać z grzankami z bułki, lub czystą z kromkami chlebka czy bułki zapieczonymi z serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak