Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 400 ml
budyń śmietankowy 2 szt.
budyń czekoladowy 2 szt.
mleko 2 l
powidła śliwkowe 350 g
kiwi 4 szt.
banan 1 szt.
czekolada 6 łyżeczek
bita śmietana 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kiwi

Budynie śmietankowe ugotować na niecałym litrze mleka wg przepisu na opakowaniu. Tak samo przyrządzić czekoladowe budynie. Ostudzić.
Śnieżkę ubić na 400 ml zimnego mleka.
Kiwi obrać, przekroić na pół, a następnie na plasterki. Banana również obrać i pokroić na plasterki.
Do każdej salaterki nałożyć:
po 1 łyżce powideł śliwkowych
2 łyż. budyniu śmietankowego
2 łyż. budyniu czekoladowego
2-3 plasterki banana
1-2 łyżki śnieżki
5- 6 pół plastrów kiwi
przyozdobić resztą śnieżki
posypać startą czekoladą (ale tylko na jednej stronie śnieżki)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 05.04.2014 13:16
Uwielbiam takie deserki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak