Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny sos do klusek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzwona 30 dkg
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
nac selera

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny sos do klusek

Pokrojone w kostkę mięso podsmażyć na tłuszczu, pod koniec dodać posiekaną cebulę. Zalać wodą, dodać liście laurowe, posolić, dusić do miękkości. Z tłuszczu i mąki przyrządzić zasmażkę, dodać do mięsa. Doprawić, dodać posiekane liście selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mimi 23.03.2012 17:56
super
Rogalik 01.07.2011 21:37
smaczny
irenka 15.02.2011 20:47
też taki sos robię,pycha
dorotka0000025 03.02.2011 11:53
w sam raz do kopytek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak