Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rzodkiewką i jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt.
ogórek konserwowy 3 szt.
majonez 2 łyżki
cebula 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
rzodkiewka 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rzodkiewką i jajkiem

Rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w niedużą kostkę. Ogórki również w kostkę pokroić. Cebulkę obrać, drobniusieńko posiekać, sparzyć wrzątkiem. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia5 15.11.2011 10:47
coś co tygryski lubią najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak