Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 50 dag
mąka 2 łyżki
smalec 4 łyżki
cebula 2 szt
śmietanka 1/2 szkl
szczypiorek siekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
warzywa 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z warzywami

Mięso pokroić w poprzek włókien na kawałki, zbić tłuczkiem, otoczyć w mące i zrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, oprószyć solą i pieprzem, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem około 40 minut. Warzywa obrać, pokroić w słupki, dodać do mięsa i dusić do miękkości. Pod koniec dodać posiekaną cebulę, lekko zrumienioną na pozostałym po pieczeniu mięsa tłuszczu.Gdy mięso jest miękkie zdjąć z ognia, wlać śmietankę, przyprawić do smaku, dodać posiekany szczypiorek. Podawać z kaszą i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.11.2013 21:14
Zapowiadają się super.
Katarzyna59 18.09.2013 19:07
przepyszne
olkaaa 22.09.2012 18:17
też takie robię
Motorek 24.12.2011 10:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak