Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem budyniowo jogurtowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń duży waniliowy 2 szt
mleko 800 ml
kakao 2-3 łyżki
dżem truskawkowy 1 słoik
poncz 1/2 szklanki
czekolada gorzka
truskawki świeże
Biszkopt 1 szt
jogurt naturalny 800 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem budyniowo jogurtowym

Biszkopt dzielimy na dwa blaty, spód polewamy ponczem i smarujemy dżemem. Budyń (najlepiej duży Delecty) gotujemy na gęsto z dodatkiem cukru. W mikserze mieszamy energicznie gorący budyń i dodajemy na początku po łyżce jogurtu, a potem wlewamy wszystko. Ucieramy wszystko na puch i dzielimy na dwie porcje, do jednej dodajemy kakao. Smarujemy tort masą z kakao, zakładamy drugi blat, polewamy znów ponczem, smarujemy dżemem i smarujemy masą z kakao. Wstawiamy do lodówki na 15 min. Tort wykańczamy białą masą jogurtową, posypujemy wiórkami z gorzkiej czekolady i dekorujemy truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 19.05.2012 19:39
super
iknbozka 25.03.2012 13:50
super
MAŁGORZATA79 09.02.2011 14:50
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak