Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowiec z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krupczatka 3 szklanki
margaryna 1 paczka
żółtko jajek 5 sztuk
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
ser 70 dkg
cukier puder 1/2 szklanki
masło 10 dkg
brzoskwinie 1 puszka
jajko 1 sztuka
budyń 1 sztuka
białko 5 sztuk
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Serowiec z brzoskwiniami

Z krupczatki, margaryny, żółtek, cukru i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części.
Ser zmielić, utrzeć z masłem, jajem, cukrem pudrem i budyniem. Pierwszą część ciasta zetrzeć na tarce na blachę, wyłożyć mase serową, ułożyć pokrojone brzoskwinie, zalać pianą ubitą z białek i szklanki cukru, przykryć drugim ciastem.Upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.05.2012 11:25
pyszne, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak