Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z PATISONAMI.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 mały
papryka żółta 1 szt
pomidory 2 szt
pieprz
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa
oliwki czarne 2 łyżki
patison kilka szt
cukinia 1 mała
bazylia 1\2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z PATISONAMI.

Patisony, cukinię i bakłazana pokrój w dość grube plastry. Rozłóż na sicie i oprósz sola, poczekaj aż warzywa puszczą sok ok. 30 min. całą paprykę oraz plastry warzyw ułóż na kratce piekarnika i piecz 20 min w 200 st, wyjmij i ostudź. Z papryki zdejmij skórkę, a miąższ pokrój na kawałki. Pomidory pokrój w grube plastry. Na duzym półmisku układaj na przemian plastry wszystkich warzyw, poprzetykaj listkami bazylii, dodaj oliwki. schłodz 30 min. tuz przed podaniem skrop octem balsamicznym i oliwą oraz solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak