Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ziemniaki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
pieczarki 40 dag
serek topiony 10 dag
jogurt naturalny 150 ml
ser żółty 4 plastry
sól, pieprz
dymki ze szczypiorkiem 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ziemniaki.

Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na połówki. Układamy na blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Pieczemy około godzinę, aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie wydrążamy środek ziemniaka. Miąższ rozdrabniamy, dodajemy dymkę, szczypiorek, jogurt, serek, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Nadziewamy wydrążone ziemniaki farszem. Pokrojone pieczarki smażymy z dużą ilością pieprzu. Nakładamy je na ziemniaki, przykrywamy żółtym serem i wstawiamy na 10 minut do piekarnika. Podajemy na ciepło z ulubioną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak