Pisco po peruwiańsku

Pisco po peruwiańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pisco

    0,5 litra
  • cukier drobny

    20 dkg
  • sok z limonki

    1 (naturalny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrzeże sklanki na wysokiści 1/4 literatki zwlżyć i pokryć drobnym cukrem. Następnie wlać 1/2 szklanki naturalnego, wyciśniętego z limonek soku. Dolać do 3/4 szklanki, poniżej cukrowej otoczki Pisco,uważając na obrzeża sklanki.Tak przygotowany napój wstawić do lodówki, lub zamrażarki. Trzymać do momentu oszronienia szkła.Podawać naprawdę mocno schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

02.06.2011 09:23
hmmmm...nie wiem co powiedzieć

Margo1

02.06.2011 09:23
hmmmm...nie wiem co powiedzieć

aga130982

04.02.2011 12:53
mniam

Ewa99

12.01.2011 16:34
ciekawy przepis:)

Agnieszka172

04.01.2011 19:27
niezły pomysł

borgia

04.10.2010 19:35
Mogę się czepiać, że koszt średni - biorąc pod uwagę że koniak czy brandy do tanich nie należą, a z 1 limonki wyciska się ok. 30 ml soku... Ale ja nie o tym. Jeśli rzucasz słowami, to proszę o poniesienie konsekwencji i odpowiedz mi przy moich \"Grissini\". To dla mnie ważne, właśnie dlatego, że to MOJE ZDJĘCIE. Nie odpuszczę...

Katarzyna/kate1980

02.10.2010 09:07
super tylko nie wiem gdzie mogłabym kupić pisco

alaaa

11.09.2010 19:33
coś ciekawego do wypróbowania

krzyniu1984

04.09.2010 12:00
chętnie go wypróbuję!

aginaa

25.07.2010 10:58
no ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat