Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewka rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 1 kg
ziemniaki 6 szt
majonez 1/4 szkl
keczup pikantny 1/4 szkl
sól do smaku
oregano do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka 5 łyżek
jajko 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewka rybna

Ziemniaki gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.
Rybę panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Majonez łączymy z keczupem, dodajemy oregano oraz pieprz, dokładnie mieszamy.
Następnie ugotowane i wystudzone ziemniaki obieramy i kroimy w grubsze plastry.
Folię aluminiową tniemy na dość spore kwadraty.
Następnie na każdym kwadracie układamy po 4-5 plasterków ziemniaków, na to 2-3 kawałki ryby.
Całość polewamy sosem majonezowym.
Formujemy sakiewki i układamy na blasze.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180*c przez 15-20 minut. Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 14.02.2011 23:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak